Johan De Witt

Conferentie 2024
 

Historie

 

Johan de Witt was één van de machtigste en intelligentste mannen van zijn tijd. Samen met Michiel de Ruyter wist hij de vaderlandse marine naar grote overwinningen te leiden.

Dankzij de behaalde successen sloot de ‘Nederlandse’ bevolking de marine in haar hart. Men wist destijds als geen ander het belang van de vrije zee te duiden. Een belang dat het ook vandaag verdient om verder uit te dragen.

Eén keer per jaar staan we daarom stil bij het gedachtegoed van Johan de Witt. Vertegenwoordigers uit politiek, industrie en maatschappij komen dan samen om te praten over maritieme veiligheid en haar belang voor onze buitenlandse handel. We praten dan op een klassieke manier over moderne problemen. Met ruimte voor tegenstelling en respect voor elkaars mening. 

De Nederlandse samenleving drijft op de belangen van de vrije zee. Maar weten we die belangen nog wel op hun waarde in te schatten? Investeren we voldoende in mensen en middelen om onze maritieme veiligheid te waarborgen?

 

De conferentie vindt plaats op de openingsdag van de Wereldhavendagen en is het ultieme platform om je mening te laten horen, of gehoord te worden. 

De Johan de Witt Conferentie is daarmee het ultieme platform om on- en offline meningen te horen én gehoord te worden!

 

Wie we zijn

KIMAV

De Alumni Vereniging van Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIMAV) is opgericht in 2006 en heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappelijke beeldvorming  omtrent de Nederlandse krijgsmacht  in het algemeen en in het bijzonder  de Koninklijke Marine. KIMAV’s 265 leden   hebben allen de reguliere KIM-opleiding  doorlopen en een aantal jaren  als officier bij de Koninklijk Marine gediend. De meeste leden zijn nu werkzaam in de publieke of private sector in Nederland en daarbuiten.

Pugno pro Patria in Mare

De stichting Pugno pro Patria in Mare (P3inMare) is op 1 juli 2013 opgericht en heeft als doel bij  te dragen aan het maatschappelijk begrip voor, en kennis over de Koninklijke Marine om zo het draagvlak voor de Koninklijke Marine in de Nederlandse samenleving te vergroten.

P3inMare doet dit door het initieëren en organiseren van bijeenkomsten die een kwalitatief hoge bijdrage leveren aan het bevorderen van de dialoog tussen de KM en de Nederlandse samenleving.

Johan De Wittconferentie

De Johan de Wittconferentie is een jaarlijkse conferentie die sinds 2009 wordt georganiseerd door en voor leden van de KIM Alumni Vereniging (KIMAV). Middels deze lezing biedt het KIMAV haar leden een platform voor een open en pragmatische gedachtenwisseling op het snijvlak van maritiem-militaire, staatkundige en bedrijfskundige onderwerpen en altijd gekoppeld aan het hoofdthema Bestuur en Leiderschap. Vanaf 2014 is de Stichting P3inMare medeorganisator van deze conferentie.

Mede mogelijk gemaakt door
Damen
Thales
SAAB
KPN
RH Marine
De Haas