Johan De Witt

Conferentie 2024
 

Conferentie 2016

Johan de Wittconferentie 2016

 

De Johan de Witt Conferentie had in 2016 als thema ‘Wat is de vrije zee ons waard?’

De Nederlandse samenleving drijft op de belangen van de vrije zee. Maar weten we anno 2016 die belangen nog wel op hun waarde in te schatten? Investeren we voldoende in mensen en middelen om onze maritieme veiligheid te waarborgen?

Tijdens de conferentie combineren we intrigerende maritieme verhalen met een inhoudelijk debat over dit onderwerp.

De conferentie vond plaats op de openingsdag van de Wereldhavendagen en is het ultieme platform om je mening te laten horen, of gehoord te worden. 

 

 

 

Deelnemers 2016 o.a.:

Aan de Johan de Witt conferentie 2016 namen deel:

Key note speaker Jonathan Holslag.

Diverse sprekers met intrigerende maritieme verhalen.

Tweede Kamerleden van de Vaste commissie voor Defensie: Raymond Knops (CDA), Jasper van Dijk (SP), Fred Teeven (VVD), Sultan Günal-Gezer (PvdA)

Wie we zijn

KIMAV

De Alumni Vereniging van Het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIMAV) is opgericht in 2006 en heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappelijke beeldvorming  omtrent de Nederlandse krijgsmacht  in het algemeen en in het bijzonder  de Koninklijke Marine. KIMAV’s 265 leden   hebben allen de reguliere KIM-opleiding  doorlopen en een aantal jaren  als officier bij de Koninklijk Marine gediend. De meeste leden zijn nu werkzaam in de publieke of private sector in Nederland en daarbuiten.

Pugno pro Patria in Mare

De stichting Pugno pro Patria in Mare (P3inMare) is op 1 juli 2013 opgericht en heeft als doel bij  te dragen aan het maatschappelijk begrip voor, en kennis over de Koninklijke Marine om zo het draagvlak voor de Koninklijke Marine in de Nederlandse samenleving te vergroten.

P3inMare doet dit door het initieëren en organiseren van bijeenkomsten die een kwalitatief hoge bijdrage leveren aan het bevorderen van de dialoog tussen de KM en de Nederlandse samenleving.

Johan De Wittconferentie

De Johan de Wittconferentie is een jaarlijkse conferentie die sinds 2009 wordt georganiseerd door en voor leden van de KIM Alumni Vereniging (KIMAV). Middels deze lezing biedt het KIMAV haar leden een platform voor een open en pragmatische gedachtenwisseling op het snijvlak van maritiem-militaire, staatkundige en bedrijfskundige onderwerpen en altijd gekoppeld aan het hoofdthema Bestuur en Leiderschap. Vanaf 2014 is de Stichting P3inMare medeorganisator van deze conferentie.

Mede mogelijk gemaakt door
Damen
Thales
SAAB
KPN
RH Marine
De Haas